Postani zadrugar

Uključi se u razvoj!

Potražuj

naše proizvode

Distributivni centar

voća grada Prijedora

PREDSTAVNIK AGENCIJE PREDA-PD NA SASTANKU PROJEKTA FARMA II U BANJOJ LUCI

Predstavnik Agencije PREDA Dragan Miličević 26.9.2018. u Banjoj Luci učestvovao je na sastanku projekta Farma II koji podstiče razvoj tržišne poljoprivrede koje zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Švedske, implementiran od strane Cardno Emerging Markets USA, Ltd.

Cilj projekta “Farma II” je unaprijeđenje konkurentosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva i sektora peradarstva.

Cilj sastanka je prezentacija javnog poziva, kojim se pozivaju sve kvalifikovane organizacije proizvođača i prerađivača, zakonski registrovane neprofitne, profitne i nevladine organizacije (NVO) da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za određeni sektor.

Na sastanku su predstavljene mogućnosti poziva ovog projekta kroz koji se vrši podrška ekonomskom rastu, povećanju zaposlenosti, prodaje i izvoza, prihoda u domaćinstu, unaprijeđenju kvaliteta i trgovinskih standarda.

Agencija PREDA će raditi na razvoju projektne aplikacije za razvoj voćarstva u saradnji sa Gradom Prijedorom i poljoprivrednom zadrugom Kooperativa Prijedor.

Leave a Reply