Postani zadrugar

Uključi se u razvoj!

Potražuj

naše proizvode

Distributivni centar

voća grada Prijedora

Počela prodaja hladno cijeđenih sokova Kapi s’ Kozare

Hladno cijeđeni sokovi  Kapi s’ Kozare od jabuke, kruške i jagode se nalaze od 4.2.2019. godine u prodaji u pojedinim lokalnim marketima i ugostiteljskim objektima u Prijedoru.

Naši prijatelji iz Agrokluba su napisali tekst o nama koji možete pročitati u nastavku.

Oni koji su probali Kapi s’ Kozare kažu da bolje sokove odavno nismo imali na tržištu. Voćari kažu da je riječ o hladno cijeđenim sokovima, pravljenim bez nemijskih dodataka i šećera, koji imaju isključivo netaknuti ukus voća. To jeupravo I ono po čemu su posebni.

Kap po kap, na tržište uskoro stižu originalni prijedorski sokovi od domaćeg voća. Simboličnog naziva “Kapi s Kozare“, ovi hladno cijeđeni sokovi od jabuke, kruške i jagode, za početak na lokalnom tržištu, u prodavnicama i ugostiteljskim objektima trebalo bi da se nađu do novogodišnjih praznika.

“Kapi s Kozare”, sok bez hemijskih dodataka i umjetnih zaslađivača

Oni koji su probali “Kapi s Kozare” kažu da bolje sokove odavno nismo imali na tržištu. Voćari kažu da je riječ o hladno cijeđenim sokovima, pravljenim bez hemijskih dodataka i šećera, koji imaju isključivo netaknuti ukus voća. To je upravo i ono po čemu su posebni.

Na tržište konkurišemo kvalitetom, jer je riječ o voću iz potkozarskih voćnjaka, napravljenom bez hemijskih dodataka, konzervansa i umjetnih zaslađivača. Naše Potkozarje oduvijek je bilo poznato po uzgoju kvalitetnog voća, tako da je ovo kruna naših napora i rada“, kaže predsjednik UO Poljoprivredne zadruge “Kooperativa” Prijedor, Dalibor Jović.

Za početak je iscijeđeno oko 10 tona jagode, jabuke i kruške iz 14 prijedorskih voćnjaka. Na ovaj način voćari rješavaju i problem plasmana voća koje nisu uspjeli prodati za odgovarajuću cijenu.

Cilj – stvoriti prepoznatljiv brend

Cilj je da “Kapi s Kozare” prerastu u prepoznatljiv brend, koji promoviše kvalitet voća potkozarskih voćnjaka, ali i samo područje. Sokovi se plasiraju u staklenim bocama od dva decilitra i u bocama od jednog litra. Urađen je i promotivni materijal, a dizajneri su napravili i odgovarajuće naljepnice, koje se nalaze na sokovima.

Nedostaje hladnjača i linija za cijeđenje sokova

Kvalitet ovih sokova je vrhunski, kažu prijedorski voćari. U ovom projektu vide mogućnost ekonomskog razvoja od kojeg će imati koristi ne samo oni, već i lokalna zajednica, ali i Republika. Zbog toga očekuju pomoć nadležnih institucija, jer im nedostaju hladnjača i pogon za hladno cijeđenje voća.

Upravo zbog toga što nismo imali liniju za hladno cijeđenje, bili smo prinuđeni da ovu prvu količinu soka dobijemo u pogonu u susjednoj Federaciji BiH, što nas je dodatno koštalo. Mnogo isplativije bilo bi da se cijeđenje može obaviti kod nas i da nemamo, između ostalih, troškova transporta“, kaže član Udruženja voćara Grada Prijedora, Radivoj Vujković.

Podrška prijedorske Agencije za ekonomski razvoj “PREDA”-e

Proizvodnja sokova dio je projekta prijedorske Poljoprivredne zadruge “Кooperativa”, Udruženja voćara  i Agencije za ekonomski razvoj Grada Prijedora. U planu je izgradnja Distributivnog centra u Omarskoj kod Prijedora, koji bi trebalo da ima hladnjaču i liniju za cijeđenje voća.

U planu proširenje palete proizvoda

U narednom periodu, osim sokova od domaće jabuke, kruške i jagode, u planu je i proizvodnja sokova od aronije, maline, kupine i šljive, ali i proizvodnja  domaćih rakija.. Prijedorski voćari poručuju – podržite domaće proizvođače i probajte “Kapi s Kozare”, jer sigurno se nećete pokajati.

Leave a Reply