Postani zadrugar

Uključi se u razvoj!

Potražuj

naše proizvode

Distributivni centar

voća grada Prijedora

Zadruga Kooperativa u organima novosnovanog poljoprivrednog klastrera regije Prijedor “UNA-SANA”

U Prijedoru 7.6.2019. godine održana je osnivačka Skupština poljoprivrednog klastera regije Prijedor i prezentacija biznis plana poljoprivredne zadruge Kooperativa Prijedor.

Osnivačkoj skupštini prisustovale su 32 osobe iz sledećih opština i institucija: Ministarstvo poljoprivrede RS, područna kancelarija Ministarstva poljoprivrede Prijedor, Poljoprivredni fakultet Banja Luka, Poljoprivredna škola Prijedor, Agencija PREDA-PD, grad Prijedor, opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Oštra Luka, Novi Grad i predstavnici poljoprivrednog sektora sa regije Prijedor.

Prezentaciju biznis plana je održao Dalibor Jović, član PZ Kooperativa. Ukratko je prisutnima objasnio plan i ciljeve biznis plana.

Nakon prezentacije uslijedila osnivačka skupština klastera regije Prijedor.Klaster obahvata cijelu regiju Prijedor i članstvo u njemu je dobrovoljno za sve članove.

Siniša Slijepac predložen je za predsjednika skupštine klastera koji je jednoglasno usvojen.Nakon kraće rasprave oko statuta klastera uslijedilo je glasanje i on je jednoglasno usvojen.

Predloženi su i članovi upravnog odbora klastera:

  • Damir Šević – predstavnik opštine Novi Grad
  • Dragan Mastikosa – predstavnik opštine Oštra Luka
  • Miro Krnjajić – predstavnik opštine Kozarska Dubica
  • Radivoj Vujković – predstavnik PZ Kooperativa
  • Darko Vujanović – predstavnik PZ Agronova

Prijedlog je jednoglasno usvojen a za predsjednika UO je izabran Damir Šević.Jednoglasno je usvojen i prijedlog da sjedište klastera bude u Oštroj Luci na adresi:Ul. Šesta sanska bb. 79273 Oštra Luka.

Za menadžera klastera je predložn Mladen Puzigaća i prijedlog je jednoglasno usvojen.

Nakon toga je uslijedila rasprava gdje su svi prisutni istakli da je formiranje poljoprivrednog klastera odlična ideja i razvojna šansa čitave regije. Istaknuto je da udruživanje predstavlja korak neprijed za sve jer samo udruženi i zajedno možemo nešto više učiniti.,

Budući cilj klastera je analiza mogućnosti lokalne proizvodnje i potrošnje i izrada strategije rada klastera za budući period.

Comments are closed.